(FOTO) U Kiseljaku zbog bujica blokirane ceste

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Obilne padavine i snijeg koji se topi doveli su do porasta nivoa rijeka i u Kiseljaku. Poplavljeni su svi dijelovi, a najugroženiji je centralni i sjeverni dio Kiseljaka, odnosno šira jezgra grada i dionice koje vode prema Busovači.

Kako javlja naš reporter, odvijanje saobraćaja na pojedinim dionicama je otežano ili u potpunosti blokirano. Voda stvara velike probleme na mjestu gdje se izlijeva potok Rikavac, u mjestu Višnjica Polje. Automobili saobraćaju jednom trakom.

Post [M,D] Text - ADX / Video

U mjestu Gromiljak, tačnije u blizini Fojničkog raskršća, saobraćaj je blokiran, a voda koja se izlila iz rijeke Mlave kod benzinske pumpe “Grakop” blokira prolaz vozila kolovoznom trakom.

– Prije sat i po smo prošli iz Gomionice prema Fojnici da obiđemo prijatelje i sada nismo u mogućnosti da se vratimo kući jer se Mlava izlila – rekao nam je Mulaim Smajić iz mjesta Gomionica, piše Avaz.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Ipak, nasreću, Mulaima i njegovu suprugu Džanu sreo je komšija s teretnim vozilom koji ih je odlučio prevesti preko vode, a oni su svoj automobil morali ostaviti u mjestu Gromiljak.

Situacija je teška i u mjestima Jehovac, Rauševac i Brestovsko, ali i u centru Kiseljaka, te u Potkraju.

Cesta prema Kreševu je blokirana i automobili ovom dionicom prolaze rijetko. Rijeka Kreševčica izlila se u mjestu Kreševska cesta. Kako nam je rekao Nijaz Bunjo iz Civilne zaštite u Kiseljaku, iako kiša nastavlja padati, ekipe su na terenu i radi se sve kako bi se stanje koliko-toliko normaliziralo.

Post [M,D] Text - Linker

U centru Kiseljaka nivo rijeke Lepenice je porastao, a nadležne službe su očistile branu da ne bi došlo do začepljenja. Cesta uz samu branu je blokirana, a mašine su u pripravnosti da bi, u slučaju začepljenja brane, mogli na vrijeme reagirati.

Građani su nam rekli da su identične poplave pogodile Kiseljak prije tačno godinu, i to 3. februara 2018. godine.

Post [M,D] Text - Linker

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments