(FOTO) Uhapšen vozač Audi-ja (23): Dječak poginuo a drugom se bore za život

Prema informacijama glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u nesreći koja se jutros prije šest sati dogodila kod Vatrogasnog doma u Novom Travniku učestvovala su dva putnička motorna vozila Peugeot i Audi.

Na mjestu događaja poginuo je suvozač iz Peugeota, dok je povrede zadobilo pet osoba. Dvije ženske osobe iz Peugeota i vozač, te dvije osobe iz Audija.

– Vozač Audija je B.G.G. rođen 2000. godine iz Travnika. Na mjestu suvozača se nalazila maloljetna osoba rođena 2005. godine. I.S. vozač Pežoa je 2003. godište je i iz Zenice, osoba smrtno stradala u ovom automobilu je 2008. godište, povrijeđene su godište 2008. i 2013. godište – potvrdili su iz MUP-a SBK.

CH saznaje: U nesreći kod Travnika podlegao 12-godišnji Zeničanin

Otac povrijeđenog Ishaka Skopljaka je Emir Skopljak, predsjednik Taekwondo kluba Zenica koji je za N1 kazao da se njegov sin nalazi u teškom zdravstvenom stanju.

“Pukla mu je slezena, još je životno ugrožena. Trenutno je stabilan. On je išao sam sa djecom, ja sam trebao sutra doći na turnir”, kazao je Skopljak.

Prema informacijama kojima on raspolaže u pitanju je bio direktan sudar.

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine je u znak solidarnosti sa ovom teškom nesrećom postavio crnu fotografiju na društvenim mrežama. Sve aktivnosti Taekwondo saveza BIH planirane za sutra se odgađaju do daljnjeg, saopćeno je iz Saveza.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79