Fotografije s mjesta strašne nesreće: Povrijeđeno 18 osoba, saobraćaj preusmjeren prema BiH

U popodnevnim satima danas, oko 16:31 sati, Policijska uprava brodsko-posavska zaprimila je dojavu o saobraćajnoj nesreći na cesti D5 od Novog Varoša prema graničnom prijelazu Stara Gradiška. Nesreća je rezultirala naletom teretnog vozila na više vozila koja su stajala u koloni.

Prema informacijama portala Radiong.hr, saobraćaj navedenom cestom je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Putnike se savjetuje da voze prema Bosni i Hercegovini nastave na graničnim prijelazima Slavonski Brod, Slavonski Šamac i Svilaj.

Neslužbeno se saznaje da je u ovoj nesreći povrijeđeno 18 osoba, od kojih su neki prevezeni u bolnicu u Novoj Gradiški, dok je dio navodno prevezen u Slavonski Brod.

 Uviđaj policijskih službenika je u toku, te se očekuje dostava svih informacija nakon završetka.

Hrvatski autoklub (HAK) obavijestio je da je zbog ove nesreće prekinut saobraćaj na graničnom prijelazu Stara Gradiška u oba smjera, te vozače poziva da koriste alternativne granične prijelaze.

Povrijeđeni su primljeni u Opću bolnicu Nova Gradiška, a saznajemo da je u bolnicu stiglo više povrijeđenih osoba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79