(FOTO+VIDEO) Uplakani učenici, roditelji, kolege: Bile su omiljene, ništa više neće biti isto

U prepunoj sali centra su se mogle čuti mnoge tople riječi i lijepo prisjećanje na živote, rad i doprinos ove četiri divne žene, koje će ostati u najljepšem sjećanju svakome ko ih je poznavao, a najviše u srcima njihovih učenika

Crna-Hronika.info

Komemorativna sjednica:Merima, Lejla, Almina i Mina bile su uzor mnogima (VIDEO)

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Montag, 15. April 2019

Četvrti dan je prošao od tragične pogibije uposlenica OŠ “Kovačići” Lejle Sadiković, profesorice razredne nastave, pedagogice Merime Balkić i higijeničarke Mine Kadrić, te Almine Ćorović, bivše direktorice ove škole, a neizmjerna tuga i nevjerica se čitaju na licima njenih učenika, nastavnika i osoblja škole. Tišina je danas ispunila hodnike i prostorije ove škole, u znak sjećanja i poštovanja prema kolegicama, prijateljicama, životnim učiteljicama…

Članovi porodica, prijatelji, kolege nastavnici, učenici, ali i brojni drugi građani danas su na komemorativnoj sjednici u organizaciji OŠ “Kovačići” i Općine Novo Sarajevo upriličenoj u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo odali posljednju počast i oprostili se od Lejle Sadiković, Merime Balkić, Mine Kadrić i Almine Ćorović koje su tragično izgubile živote u petak, 12. aprila.

– U nama je nevjerica i nemir. One su bile omiljene učiteljice koje su s ponosom nosile ovu titulu. Učitelj nije posao, već voljeti, osjećati, umjeti. Sve ovo i mnogo više bila je naša Lejla koja je bila stvorena za ovaj posao, prva na fronti inovacija, reformi i borbe za sreću svakog djeteta. Svi smo na gubitku preranim odlaskom njih četiri – kazala je jedna od kolegica Lejle Sadiković.

U prepunoj sali centra su se mogle čuti mnoge tople riječi i lijepo prisjećanje na živote, rad i doprinos ove četiri divne žene, koje će ostati u najljepšem sjećanju svakome ko ih je poznavao, a najviše u srcima njihovih učenika.

– Bio je septembar, a nas dvadesetak sa najrazličitijim torbama na ramenima čekalo je da uđe prvi put u školu, da upozna učiteljicu. Ona se pojavila sa najvećim i najljepšim osmijehom koji možete da zamislite. Osmijehom koji nas je hrabrio i bodrio svih narednih godina. Učiteljica Lejla koja je od prvog dana za svakoga od nas uspjela da nađe riječ ohrabrenja, podrške, brige, ljubavi. Takva je ostala do kraja. Ne postoje riječi koje bi mogle da ispričaju šta je ona tada svom I-3, a danas VIII-3 dala. Ostat će u svakom od nas, u to sam sigurna, da živi djelić onoga što nam je nesebično pružala – znanja, ljubavi, dobrote, poštenja, pravednosti… Velike su to životne lekcije koje nam je ostavila. Učiteljica Lejla bila je osoba koja se nikada nije brinula za sebe koliko za druge. Trudila se da nam uljepša svaki dan školovanja i napravi ga uzbudljivim. Bila je ponos naše škole – kazala je jedna od učenica.

Druga je istakla kako je ovaj tragični gubitak dragih žena ostavio prazno mjesto u njihovim srcima, zbog čega više ništa nije kao prije.

– Od 12. aprila naša škola više nije isto, mi više nismo isti. Teško je. Boli. I znamo, boljet će još dugo. U boli koju osjećamo želimo da je ovo samo ružan san iz kojeg ćemo se probuditi i sve će biti po starom. Zamišljamo kako nas direktorica Almina posjećuje u školi, teta Mina nas nasmijana dočekuje u holu, pedagogica Merima nasmijana ulazi u našu učionicu, a u učionici najljepša i najbolja učiteljica Lejla. Nažalost, ovo nije san. Učiteljice Lejla, hvala vam za svako slovo, svaki broj, svaki osmijeh koji ste nam darovali nesebično i iskreno. Ponosni smo što ste baš vi bili naša učiteljica i to ćete zauvijek biti. Sa ponosom ćemo čuvati uspomenu na vas i nastaviti putem koji ste nam pokazali – istakla je druga učenica na komemoraciji.

Foto: Kemal Softić
Nakon komemoracije otvorena je i knjiga žalosti.
Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, bit će sahranjena sutra, 16. aprila, na Gradskom mezarju Vlakovo u 14 sati. Istog dana, na istom mjestu, dakle na Mezarju u Vlakovu u 14 sati, obavit će se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).
U Bosanskoj Krupi, na Mezarju Lipik, danas će biti klanjana dženaza-namaz Merimi Balkić.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments