Frka u PDP u Banja Luci: Dva odbornika napustila stranku, krive Stanivukovića

Frka u PDP u Banja Luci: Dva odbornika napustila stranku, krive Stanivukovića


Ljubiša Ančić i Nataša Mirošljević Šestić, kandidati s odborničke liste PDP-a u Banjaluci, odlučili su povući svoje kandidature.

U izjavi su naveli da više ne mogu služiti građanima prema obećanjima koja su dali, jer je Draško Stanivuković izdao sve principe i sve podredio svojim interesima.

Optužbe na račun Stanivukovića

“Mi, koji smo do jučer bili na istoj strani s Draškom Stanivukovićem i kandidati na njegovoj listi, osjećamo obavezu da javno progovorimo o situaciji koja nas je natjerala da napustimo njegov tim. Draško je izdao sve i sve podredio sebi” izjavili su Ančić i Šestićeva.

Naglasili su da je Draško Stanivuković, svjestan sve izvjesnijeg poraza na predstojećim izborima za gradonačelnika Banjaluke, započeo fazu samodestruktivnog ponašanja.​

“Spreman je i da sebi zapali automobil ili na drugi način sebe učini žrtvom. Planira da u izbornoj noći izazove destabilizaciju Republike Srpske, nemire i haos. Njegova strategija je jasna – iskoristit će svaki mogući način da se u metežu prekrene poraz u svoju korist, optužujući za navodnu izbornu građu. Smatramo da je naša dužnost da upozorimo javnost Banjaluke, Republike Srpske, ali i međunarodnu zajednicu na opasne poteze koje Stanivuković planira, ukoliko izbori ne budu po njegovoj mjeri” ukazali su oni u saopštenju.

Prema riječima odbornika koji su napustili listu PDP-a u Banjaluci, već danima se očajnički pokušava sakriti svaki trag i dokumentacija koja bi po završetku mandata mogla privući pažnju nadležnih institucija.

Kao dosadašnji kandidati na listi, izjavili su da ne mogu “šutjeti pred činjenicom da se Draškovo najbliže okruženje bavi promicanjem i favoriziranjem svojih bliskih kandidata za odbornike, dok su ostali potisnuti u drugi plan.

PDP se pretvorio u nešto što nikad nije bio

Naveli su da je Draško Stanivuković svojim ponašanjem potpuno izmijenio suštinu PDP-a.

Dodali su da ova odluka nije samo njihova, već predstavlja apel na odgovornost prema svima koji vjeruju u istinu, pravdu i bolju budućnost Banjaluke.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija