FTV šuti o navodnoj podvali Novaliću, prvo obrisali izjavu pa je vratili

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je prvostepenu presudu u predmetu “Respiratori” koji je vođen protiv tadašnjeg premijera FBiH Fadila Novalića, direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i dobavljača Fikreta Hodžića zbog radnji prilikom nabavke respiratora.

Na osnovu navedenog prvostepeni sud je optuženima izrekao sljedeće kazne zatvora, i to:

  • optuženom Fadilu Novaliću, kaznu zatvora u trajanju od 4 godine;
  • optuženom Fahrudinu Solaku, jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 godina;
  • optuženom Fikretu Hodžiću, kaznu zatvora u trajanju od 5 godina;
  • optuženom pravnom licu „F.H. Srebrena malina“, novčanu kaznu u iznosu od 200.000,00 KM.

Odmah nakon objavljivanja presude u javnosti, Federalna televizija je objavila izjavu Fadil Novalića u kojoj je izjavio da ide u zatvor.

“Da, istina je, nismo zvanično dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude – da, idem u zatvor”, potvrdio je Novalić.

Fadil Novalić: “Da, istina je, sada slijedi izvršenje presude – da, idem u zatvor”

Novalić je danas rekao kako mu je FTV podvalila i da nikada nije dao takvu izjavu.

“…Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila, a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli”, napisao je Novalić.

Novalić: Federalna TV je izmislila moju izjavu da idem u zatvor!

Iz FTV-a se još uvijek nisu oglasili i objasnili javnosti da li su izmislili izjavu, a zanimljivo da su danas u toku dana brisali, pa vraćali spornu izjavu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79