Ajanović, poslije Novalićeve ekipe, najavio zatvorske kazne za Trojku

Mirnes Ajanović najavio nove zatvorske kazne za nadležne u BiH.

Pravosnažna presuda višegodišnjeg zatvora u slučaju „Respiratori“ potvrdila je pravne izjave predsjednika BOSS-a advokata Mirnesa Ajanovića još od 29. 4. 2000. godine, ali i navode analize prvostepene presude u video prezentaciji od 8. 4. 2023. godine, u kojoj je zaključeno da će drugostepeni sud potvrditi zatvorske kazne za bivšeg premijera Fadila Novalića i druge.

Sada je red na postupanje po ostalim krivičnim prijavama Mirnesa Ajanovića i krivično procesuiranje predstavnika i funkcionera Trojke, prvenstveno predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, Naroda i pravde Elmedina Konakovića, Naše stranke Edina Forte, te Gorana Čerkeza, Harisa Vranića i drugih prijavljenih lica koja su vršila antikovid teror nad građanima kovid potvrdama i obaveznom vakcinacijom, protvustavno i protivpravno oduzimajući pravo na slobodu kretanja, rada i zaštite tjelesnog integriteta.

Što je po apelacijama advokata Mirnesa Ajanovića potvrđeno presudom Ustavnog suda BiH broj AP 3932/21 od 23. 2. 2022. godine, u kojoj je naznačeno da su vlade i krizni štabovi protivustavnim djelovanjem kršili osnove demokratskih principa i pravnog poretka, vladavinu prava i da su ozbiljno kršili ljudska prava.

U prilogu video link

kao i šest saopštenja za javnost u vezi korupcije vlasti protuzakonitom nabavkom respiratora, još od 29.4.2000. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79