Foto: Crna-Hronika
FUP će danas zaplijeniti luksuzni vozni park porodice Ćulum

FUP će danas zaplijeniti luksuzni vozni park porodice Ćulum


Velika akcija FUP-a kodnog naziva “Geko” se provodi danas na području Sanskog Mosta, a jučer su provedena hapšenja na području Ljubuškog i HNK. Ukupno je uhapšeno šest osoba, a među njima i Armin Ćulum, pripadnik bajkerske organizacije United tribuns.

“Federalna uprava policije od sinoć provodi operativnu akciju „Geko“ pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koja ima za cilj dokumentiranje krivičnog djela „Organiziranog kriminala“ u sklopu koje je lišeno slobode više osoba, članova međunarodne kriminalne grupe, saopćeno je iz FUP-a.”

Na udaru su članovi organizacije “UNITED TRIBUNS” a lišen slobode je Armin Ćulum, njegov sin i još 3 osobe.

Opasni Armin Ćulum uhapšen tokom rutinske saobraćajne kontrole

 

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su 2019-te godine oduzeli veliki broj skupocjenih automobila od porodice Ćulum ali nakon samo par dana isti su vraćeni vlasniku iz Sanskog Mosta. Policija je tada oduzela Ferrari i Lamborghinije. O tome smo već pisali ovdje.

Nermin Ćulum, Arminov brat se nalazi već iza rešetaka i to hrvatskog zatvora. On je uhapšen krajem 2022.godine u Hrvatskoj po Interpolovoj potjernici na zahtjev Švicarske. Do sada zvanično nije objavljeno da li će biti isporučen Švicarskoj ili Bosni i Hercegovini.

2024. akcija FUP-a

Prema saznanjima iz Federalne uprave policije, inspektori već neko vrijeme prikupljaju dokaze protiv braće Ćulum i njihove organizacije. Prema još nepotvrđenim informacijama FUP bi danas trebao nastaviti s pljenidbom imovine uhapšenih, stečene na nezakonit način. Teretit će ih za teška krivična djela i organizaciju kriminalne grupe.

Još prije nekoliko godina objavljena je informacija u medijima da su braća Ćulum promijenila imena te da posjeduju dokumente sa novim identitetom.

Pogledajte samo dio automobile koji je parkiran u Sanskom Mostu

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UNITED TRIBUNS FOREVER (@tribunsforever)



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija