FUP izveo akciju “Predator”: Izvršeni pretresi stambenih objekata na šest lokacija

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) od 19. maja do danas, pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužilaštava, provode mjere i radnje na realizaciji akcije „Predator“ na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za djelo iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

Na osnovu naredbi općinskih sudova, do sada su izvršeni pretresi stambenih objekata na šest lokacija na području općina Široki Brijeg, Mostar, Tuzla, Srebrenik i Živinice, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto više računara, servera, elektronskih i optičkih medija za pohranu podataka u digitalnom obliku, mobitela s pripadajućim SIM karticama, te drugih predmeta koji potječu ili se dovode u vezu s krivičnim djelom.

Predmeti će biti u narednom periodu vještačeni u cilju dokazivanja i dokumentiranja osoba koje se sumnjiče za izvršenje ovih djela. Asistenciju prilikom ovih aktivnosti pružaju pripadnici kantonalnih ministarstva unutrašnjih poslova. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije prenosi Avaz.

 

Godina bez plaće: Mostarska televizija u tihom štrajku

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments