FUP se pohvalio da je riješio razbojništvo i krađu počinjenu 2013. godine u Ljubuškom

Federalna uprava policije (FUP) saopćila je da je poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja razbojništva i teške krađe, uhapsila jednu osobu iz Ljubuškog inicijala M. B. (1988. godište).

Akcija je, kako je to saopćeno, provedena 16. septembra 2020. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uhapšeni je od ranije poznat policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

“M.B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim licima 17. septembra 2013. godine, u cilju sticanja protupravene imovinske koristi, otuđio putničko motorno vozilo sa kojim se odvezao do zlatarske radnje ‘Perla’ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I.B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju. Prilikom izvršenja razbojništva osumnjičeni M.B je vlasniku zlatare I.B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne povrede, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile lične stvari i određena količinom novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bjekstvo”, stoji u saopćenju FUP-a.

Pripadnici Federalne uprave policije izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i putničkog motornog vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

“Lice lišeno slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima”, stoji u saopćenju FUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79