Gabrijel Mitović opustošio 27 kuća i stanova, vlasnike oštetio za 80.000 KM

Gabrijel Mitović opustošio 27 kuća i stanova, vlasnike oštetio za 80.000 KM


Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Gabrijela Mitovića (42), zvanog Gabi, kojom se tereti za čak 27 provala u kuće i stanove u Banjaluci čijim je vlasnicima pričinio štetu veću od 80.000 KM.

Prema optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Banjaluci, provale su izvršene u periodu od 14. januara 2021. do 9. aprila 2023. godine, kada je uhapšen i pritvoren.

U optužnici se navodi da je Mitović najčešće obijao vrata ili prozore na kući, da bi iz unutrašnjosti krao sve vrijednije stvari. Najčešće je uzimao nakit, novac i parfeme…

Inače, Mitović je poznat kao višestruki prestupnik. U novembru prošle godine hapšen je u okviru akcije “Balkon” zbog sumnje da je provalio u tri stana iz kojih je ukrao novac, nakit, dukate i druge dragocjenosti vrijedne oko 27.000 maraka.

PU Banjaluka protiv njega je ranije podnosila na desetine izvještaja OJT Banjaluka zbog teških krađa, a svojevremeno je osuđen zbog pokušaja ubistva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija