Gavrankapetanović: Spremni smo pomoći kolegama s KCUS-a

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš” stoji na raspolaganju da pomogne svojim kolegama u Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Ovo je izjavio generalni direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović te dodao da su infektolozi sada na najtežem ispitu.

– Čim rukovodstvo KCUS-a kaže da ne može dalje zbrinjavati pacijente sa Covid-bolesti mi ćemo stati uz naše kolege i preuzeti pacijente.

Pošto smo od prošle subote u bolnicu primili 289 pacijenata i uradili 209 planiranih operativnih zahvata i 54 zahvata tokom noćnih dežura, a mala smo gradska bolnica, predlažemo da nam se dodijeli tokom epidemije prostor klinike za vaskularnu hirurgiju koji zjapi prazan i zaključan evo već tri godine – kaže Gavrankapetanović.

Pošto je, kako kaže, veliki broj hirurških bolesnika ovih dana operisan, miješanje hirurških pacijenata sa infektivnim moglo bi biti kobno i sa tragičnim posljedicama.

– Zato i molimo za taj prazan prostor. Mi bismo preuzeli brigu o tim pacijentima uz naređenje Vlade da nam tokom dana ili sutra primi 30 sestara. To je zakonski moguće jer je krizno stanje.

Vrlo je bitno da svaki segment zdravstvene zaštite grada djeluju zajednički organizovano i da iskoristimo sve bolničke kapacitete koji zjape prazni. Važno je da kod građana ne treba biti panike i da ćemo sve bolesne, neovisno od bolesti, zbrinuti – rekao je Gavrankapetanović, prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79