Gdje je nestala ministrica Bisera Turković?

Gdje je nestala ministrica Bisera Turković?


Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Bisera Turković skoro dvije sedmice nije politički aktivna. Razlog za njeno povlačenje s javne scene nije poznat pa se zbog toga građani pitaju gdje je i čime se bavi najviše pozicionirana pripadnica bošnjačkog naroda u Vijeću ministara BiH, piše PRESS.

U petak je održana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), a na kojoj nije prisustvovala Bisera Turković iako je uredno dobila pozivnicu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Naime, Turković nije članica Predsjedništva SDA, ali je kao predstavnik SDA u državnoj vlasti obavezna dolaziti na sjednice stranačkog rukovodstva.

Svi koji poznaju Biseru Turković vrlo dobro znaju da joj dolazak na sjednice Predsjedništva SDA ne predstavlja teret nego šta više užitak. To što na Kongresu SDA nije izabrana niti u jedan stranački organ Turković kompenzira osjećajem bitnosti zbog prisustva na sjednicama Kolegija ili Predsjedništva SDA na osnovu funkcije koju obnaša u Vijeću ministara BiH.

Posljednji put lik Bisere Turković na web stranici Ministarstva vanjskih poslova BiH ukazao se 3. augusta 2020. godine kada je javnost informirana da je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković prisustvovala prvom sastanku Tima MVP-a BiH za operativnu podršku Lokalnim izborima 2020. godine.

Od tad se liku Bisere Turković gubi svaki trag. Posljednji put se oglasila saopštenjem za javnost 10. augusta 2020. godine u kojem je odgovorila na prozivke ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca. Od početka augusta do danas nije održavala nikakve sastanke niti organizovala prijeme u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Da li je ministrica Turković na godišnjem odmoru, da li godišnji odmor provodi u BiH, Hrvatskoj ili Australiji gdje ima nekretnine, da li je možda “skoknula” do Katara gdje je putem direktora OSA-e Osmana Mehmedagića zvanog Osmica zaposlila sina, da li ima zdravstvenih problema zbog kojih je odsutna ili je pak iz Centrale SDA dobila instrukciju da smanji broj javnih istupanja zbog brojnih skandala čiji je akter bila, ostaje nepoznanica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija