“Glavni problem Srba je Milorad Dodik koji prima platu na nivou BiH, a ne radi ništa da zaštiti interese svih naroda i građana BiH”

Govoreći o namjeri Vlade Unsko-sanskog kantona da izmjeste migrantski centar u selo Medeno Polje, Milorad Dodik je istakao da na to gleda kao na dovršetak etničkog čišćenja Srba sa tih prostora.

On je poručio da će se svim političkim i pravnim sredstvima suprotstaviti tome, te da u potpunosti podržava najavljene aktivnosti srpske zajednice u četiri opštine u FBiH.

“Smatram da i bez najavljenih aktivnosti tamošnje vlade, oni nemaju i nisu imali osnovna prava koja naprimjer Republika Srpska garantuje Bošnjacima ili Hrvatima. Poručujem im da ću biti sa njima toga dana tamo, s namjerom da pokažemo da je nedopustivo da se zbog nečije ideje ili možda plana sa tih prostora danas iseli narod koji je tu oduvijek živio i dosele ljudi sa strane, te da ćemo se tome suprotstaviti”, rekao je Dodik.

Za portal USN.ba, ovu izjavu je komentirao ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić koji je rekao: “Glavni problem Srba je Milorad Dodik koji prima platu na nivou BiH, a ne radi ništa da zaštiti interese svih naroda i građana BiH. Vlada USK je više puta tražila od predsjedništva BiH da angažuje oružane snage u zaštiti istočne granice BiH. Za Dodika nije problem što nam migranti na nezakonit način ulaze iz pravca Srbije i Crne Gore, a problem mu je što Vlada USK želi da uspostavi stanje sigurnosti na području USK koje on ugrožava već dvije godine.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments