GNK Dinamo traži da Zdravko Mamić vrati ogroman novac

 

Veliki preokret desio se na suđenju Zdravku Mamiću, nakon što je GNK Dinamo postavio imovinskopravni zahtjev, što znači da će potraživati novac za koji su ga Mamići navodno oštetili.

Kako prenosi Index.hr, ovo je najveći u nizu preokreta na drugom suđenju Mamićima, jer su iz kluba zadnjih desetak godina službeno objavljivali kako ne smatraju da su ih Mamići i ostali oštetili.

Imovinskopravni zahtjev GNK Dinamo, odnosno Uprava društva, podnio je u odnosu na Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krotu i Zorana Mamića. Dakle, šestorica od sedmorice optuženih. Na spisku okrivljenika nema Nikkyja Arthura Vuksana.

“Dinamo je odlučio postaviti imovinskopravni zahtjev nakon uvida u nalaz vještačenja koje je tokom istrage i sudskog postupka provela finansijska vještakinja Ksenija Špoljarić”, doznaje se iz kluba.

Iznosi odgovaraju navodima iz USKOK-ove optužnice. Dinamo od Zdravka Mamića dakle traži 7.311.316 eura, od njegovog brata Zorana 251.477 eura, a od Zdravkova sina Marija 11.437.082 eura. Od Damira Vrbanovića traži 181.684 eura, od Igora Krote 97.795 eura te od Sandra Stipančića 1.831.436 eura.

Budu li oni proglašeni pravomoćno krivima za izvlačenje novca iz Dinama u sklopu zločinačkog udruženja, morat će Dinamu vratiti spomenuti novac ili ukupno 21 milion eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79