Građane noćima budi alarm sa prodavnice: Više puta prijavljivali policiji koja nije uradila ništa

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni građani Lužana koji noćima muku muče sa sigurnosnim zvučnim upozorenjem sa lokalne prodavnice. Kako kažu sve su prijavljivali policiji ali uzalud.

Poštovani,

Ovim putem želimo izraziti našu duboku zabrinutost i nezadovoljstvo zbog dugotrajnih problema koji se javljaju u noćnim satima u naselju Lužani Ilidža, u vezi sa remećenjem javnog reda i mira te stvaranja veoma glasne buke izazvane kontinuiranim aktiviranjem alarma koji je aktivan tokom cijele noći u prostorijama firme “BAIT ALAMAN-SIGURAN DOM” d.o.o., smještene u ul. Blazujski drum bb, Ilidža. ( pored firme Kana )

Ovaj problem se javlja već tri noći za redom, tokom kojih se alarm neprestano i veoma glasno oglašava i stvara nesnošljivu buku, i ometa kako život tako i zakonom zagrantovani JRM naših građana, uključujući malu djecu koja nisu u mogućnosti normalno spavati tokom noći.

Građani naselja Lužani više puta su kontaktirali Policijsku upravu Ilidža zbog ovog problema, u nadi da će hitno intervenirati kako bi se situacija riješila. Međutim, nismo dobili odgovarajuću reakciju ili rješenje. Izgleda da je ovo za PU Ilidža kvantna fizika i zadatak kojem nisu dorasli, te nisu u stanju rješiti navedeni problem, ili pak nisu zainteresirani da ga rješe i tako poprave već lošu reputaciju i povjerenje koje su izgubili od strane građana KS.

Ovo je izazvalo ozbiljnu zabrinutost među našim stanarima, koji se osjećaju nemoćno i zapostavljeno od strane lokalne policije.

Također pitamo se da li treba da se građani samoorganizuju, i krenu sami u rješavanje problema, jer evidentno ne mogu račanuti na lokalnu policiju ?

Nažalost, situacija je dosegla tačku gdje smo izrazili duboko razočaranje u rad Policijske uprave Ilidža. Građani Lužana osjećaju se ogorčeno i nezadovoljno njihovom nesposobnošću da otklone ovaj problem i pruže osnovni nivo javne sigurnosti.

Smatramo da je njihovo ponašanje nedopustivo i da predstavlja ozbiljan udarac na povjerenje građana u sistem i glavni grad Bosne i Hercegovine kao i rad MUP-a KS pod palicom Komesara Fatmira Hajdarevića, zajedno za Džaferom Hrvatom.

Molimo vas da hitno preduzmete zakonom predviđene mjere i radnje, kako biste riješili ovaj problem i osigurali da se javni red i mir povrate u našem naselju.

Očekujemo da Policijska uprava Ilidža pokaže odgovornost i spremnost da djeluje u interesu građana koje služi.

Također želimo naglasiti da ćemo ovaj dopis dostaviti svim relevantnim medijima, inspekcijama, te ostalim organima koji su nadležni, kako bi isti kao i javnost bila upoznata sa kojim problemom se stanovnici Lužana susreću, te kako PU Ilidža nije dorasla visini zadatka da rješi običan problem JRM-a.

S poštovanjem,

Građani naselja Lužani Ilidža.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79