Građani Banja Luke potpisuju peticiju protiv kladionica pored škola

Danas su mnogobrojni građani okupljeni na Trgu Krajine u Banja Luci kako bi podržali inicijativu za zabranu kladionica u blizini škola. Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP-a, istakao je svijest o negativnim efektima kockanja te planira utjecati na institucije kako bi se kockarnice udaljile od škola putem zakonodavstva.

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, podržao je inicijativu ističući da je ovo važna borba koju će nastaviti iz dana u dan.

On je naglasio da je ovo pitanje od milijardu maraka i da je važno udaljiti kockarnice od obrazovnih institucija. Skupština RS je, po njegovim riječima, jedina koja može donijeti zakon kojim bi se kladionice udaljile od škola.

Peticiju mogu potpisati svi građani narednih sedam dana na Trgu Krajine te u MZ Borik, Starčevica i Lazarevo od 10 do 20 sati.

Tatjana Vukomanović, poslanica u Narodnoj skupštini, podržala je inicijativu kao roditelj te istaknula važnost borbe protiv problema kockanja među mladima.

Ova inicijativa dobiva sve veću podršku građana i političkih predstavnika te će biti značajan korak u zaštiti mladih od negativnih utjecaja kockanja u blizini obrazovnih institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79