Građani BiH za narod Albanije prikupili 60 hiljada KM i 120 tona robe

Iz Udruženja Pomozi.ba su za “Avaz” kazali da je dosad prikupljeno oko 60 hiljada KM pomoći za građane Albanije.

Maja Arslanagić, PR udruženja Pomozi.ba nam je potvrdila da je od prikupljenih novčanih kupljen veliki broj mobilnih kreveta, dušeka, ali i garderobe.

– Kupili smo mobilne krevete, dušeke. Također, garderobe, dušeka, posteljina, prehrambenih i higijenskih proizvoda, koji su sada prijeki potrebni građanima Albanije – kazala nam je Arslanagić.

Dodala je da bi konvoj za Albaniju mogao krenuti krajem iduće sedmice.

– U konvoju će biti nekoliko kamiona sa robom. Iz konzulata Albanije su nam kazali da su građanima najpotrebnija hrana i higijenske potrepštine – dodala je.

Napomenula je da građani još uvijek mogu donirati stvari u prostorijama Udruženja Pomozi.ba na Čengić Vili u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8.

– Što se tiče uplata, računi će i dalje biti otvoreni za one koji žele da doniraju novac. Bitno je samo da se naglasi da se radi o pomoći za Albaniju – poručila je.

Podsjećamo, u stravičnom zemljotresu koji je pogodio Albaniju 26. novembra, poginula je 51 osoba, dok je ranjeno više od 700.

Hiljade su ostale bez domova, a najgore je pogođeno područje lučkog grada Drača, popularnog mjesta za odmor.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79