Građani BiH zabrinuti zbog najavljenog poskupljenja struje i drugih životnih troškova

Uz najavu poskupljenja električne energije od 10% koje će stupiti na snagu od 1. avgusta, građani Bosne i Hercegovine suočavaju se s novim ekonomskim izazovima.

Osim toga, porast cijena goriva već je prisutan, a strah od lančanih poskupljenja sve je izraženiji među stanovništvom.

Ekonomski stručnjaci upozoravaju da će ova povećanja imati šire posljedice na cijene ostalih životnih namirnica, što dodatno opterećuje kućne budžete i privredu.

Građani, posebno penzioneri i oni s nižim primanjima, izražavaju zabrinutost jer se suočavaju s povećanim troškovima života, dok prihodi često ne prate ovakve inflatorne trendove.

Trgovci također bilježe promjene u kupovnim navikama, gdje se sve više kupuje na komad, što odražava prilagodbu kupovne moći stanovništva.

Ekonomisti ističu da su cijene hrane u BiH već na visokom nivou u poređenju s državama EU, što dodatno opterećuje domaćinstva.

Uz sve ovo, predstojeći izbori mogu promijeniti fokus javne rasprave i političkih prioriteta, dok se građani i dalje suočavaju s realnim ekonomskim izazovima i pitanjem održivosti njihovih kućnih budžeta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79