Mate Kepić – Trutić, zvan Braco pretukao rođaka jer je vodio ovce pored njegove njive

Općinski sud u Travniku potvrdio je u cijelosti optužnicu Tužilaštva Srednjobosanskog kantona protiv Mate Kepića – Trutića, zvanog Braco, a zbog nanošenja povreda njegovom rođaku N. K.

Optužnicom mu se na teret stavlja da je 2. aprila ove godine, u alkoholisanom stanju, sa 0,88 promila alkohola u krvi, vodio stado ovaca kroz rođakovu njivu koja prolazi pored njegove kuće.

Kada ga je rođak pitao zašto pušta ovce pored njegove kuće, on ga je odgurnuo, a zatim više puta udario štrapom po leđima, govoreći mu kako je “bio jedan takav u Hrvatskoj pa je sad pod zemljom” i “Nećete vi ovdje ostati, pobit ću vas”.

Potom je rođaku sjeo na leđa, te ga s obje ruke uhvati za vrat i počeo daviti, navodi se u optužnici.

– Na taj način ga je lako tjelesno povrijedio u vidu nagnječenja desne strane grudnog koša, svjestan da takvim postupanjem može drugog ozlijediti, i htijući to – navodi se.
Oštećeni se uspio otrgnutii pobjeći kući, nakon čega se zbog povreda obratio Domu zdravlja Travnik i događaj prijavio Policijskoj stanici Travnik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79