Kako je Ramo Isak prostorije Gradskog vijeća Sarajeva za stranačke aktivnosti?

U sali Gradskog vijeća Grada Sarajeva prije nekoliko dana održana јe sjednica Kantonalnog povjereništva političke stranke Snaga naroda Sarajevo, na kojoj je zakazana Izborna skupština KO Snaga naroda Sarajevo.

Iz Gradskog vijeća Sarajeva pojasnili su na osnovu čega su federalnom ministru i predsjedniku Snage naroda Rami Isaku ustupljene prostorije Gradskog vijeća za stranačke aktivnosti i da li je moguće zakupiti salu za ove svrhe.

– Gradski vijećnik Vedran Dodik (povjerenik Snage naroda za KS, op. a.) se 28. juna obratio sa zahtjevom za korištenje Ovalne sale Gradskog vijeća radi održavanja stranačkog internog sastanka na dan 01. juli od 17:30 do 19:30 na koji je pozvan 21 učesnik.

Budući da Ovalna sala Gradskog vijeća u traženom terminu nije bila rezervirana za određene aktivnosti organa Grada Sarajeva, izvršena je rezervacija sale za održavanje sastanka po zahtjevu gradskog vijećnika, što je uobičajena praksa.

Bahtanović izbačen iz komisije u općini Centar nakon prelaska u stranku Rame Isaka

Ovalna sala Gradskog vijeće se ne daje u zakup, već, ukoliko je slobodna u traženom terminu, između ostalog, koriste je gradski vijećnici za sastanke u vezi sa obavljanjem svoje političke funkcije, kroz razmatranje pitanja od političkog i javnog interesa – kažu iz Gradskog vijeća.

Postavlja se pitanje otkada je sjednica Kantonalnog povjereništva Snage naroda u funkciji obavljanja poslova gradskog vijećnika? A pogotovo otkada je to “javni interes” održavanje stranačkog skupa koji nema nikakve veze sa Gradskim vijećem, odnosno djelovanjem vijećnika u Gradskom vijeću, u prostorijama institucije piše Faktor.

Ramo Isak formirao ogranak Snage Naroda i u Sarajevu

Zloupotreba prostorija javnih ustanova za stranačke aktivnosti nisu strane federalnom ministru unutrašnjih poslova. Član Povjereništva Snage naroda Mirsad Bahtanović objavio je na svom Facebooku fotografiju sa stranačkim šefom Ramom Isakom i Vedranom Dodikom koji je održan u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79