Traži se hitna istraga, pozvan i EUFOR: “Ko je odobrio vojnicima Srbije da marširaju kroz Prijedor?”

Traži se hitna istraga, pozvan i EUFOR: “Ko je odobrio vojnicima Srbije da marširaju kroz Prijedor?”


Jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu RS javili su kako su pripadnici vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od bitke na Kozari.

(VIDEO) Vojske Srbije održala svečani defile kroz Prijedor

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na BiH, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju…

Već su počele stizati i prve reakcije na ovu iznimno uznemirujuću situaciju koja se događa u trenutku, kako tvrde brojni i političari i analitičari, i lokalni i svjetski, novih žestokih napada na teritorijalni integritet naše domovine, prenosi Radiosarajevo.

Dr. Jasmin Mujanović, viši nerezidentni saradnik na Institutu Newlines, te politolog i stručnjak za politiku jugoistočne Europe i međunarodnih pitanja s doktoratom na Univerzitetu York u Torontu, zatražio je hitnu istragu navedenog događaja.

“Bh. vlasti, ali i EUFOR, moraju hitno utvrditi po kojem osnovu i prema čijoj nadležnosti je dozvoljeno grupi srbijanskih vojnika da uđu u BiH i onda paradiraju kroz Prijedor, jedno od glavnih lokacija bosanskog genocida. Vjerovatno su u pitanju kriminalne aktivnosti.”

@crnahronikaofficialVojske Srbije održala svečani defile kroz Prijedor

♬ original sound – crnahronikaofficial



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija