Građani Istočnog Sarajeva: “Što oni laju, neka laju. Slabiji vazda laju”

Građani Istočnog Sarajeva: “Što oni laju, neka laju. Slabiji vazda laju”


U Istočnom Sarajevu danas se obilježava Dan Republike Srpske – 9. januar, kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Pitali smo građane tog grada, šta za njih predstavlja obilježavanje 9. jaunara, te kako komentarišu da on vrijeđa druge narode, piše N1.

Za Mirka Kovačevića 9. januar znači “pobjeda srpskog naroda”.

“Dobili smo Republiku što je nikad nismo imali. Izvojevali smo to i svaka nam čast. Nikakve to uvrede nema, nas je toliko puno bilo ovdje. Još nas je više bilo. Ja sam od 1965. u Sarajevu. Znate li koliko je tada bilo komplet Srba, to niko nije trago za tim. E, sad smo dobili tu Republiku da je čuvam kao dva oka u glavi”, rekao je Kovačević.

Još jedna njegov sugrađanin je sretan što se danas obilježava 9. januar u Istočnom Sarajevu.

“Ovo je super. Drago mi je što se održava u našem gradu Istočnom Sarajevu. Svi smo zadovoljni i oduševljeni. Obavezno ću prisustvovati defileu. Ovaj dan za mene predstavlja slobodu srpskoga naroda“, istaknuo je.

Mišljenja je da obilježavanjem nema uvrede za druge narode.

“To mene uopšte ne interesuje. Mi njima dole ništa ne smetamo, i ne ogovaramo, a što oni laju, neka laju. Slabiji vazda laju”, kazao je on.

Podsjetimo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas je još jednom naglasio da “postupci i aktivnosti vlasti RS kojima se obilježava i slavi Dan RS 9. januara mogu imati posljedice”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija