Građani Mostara i dalje pomažu narodu Turske: Osigurali odlazak na umru za pet osoba

 

Udruženje građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, u Bosni i Hercegovini, privelo je kraju još jednu uspješnu akciju, i ovog puta za Republiku Tursku.

Nakon “Kafe za Tursku i Siriju”, Udruženje je izabralo pet osoba kojim je potom uplatilo sredstva za odlazak u Mekku na obred Umre. Osobe dolaze iz porodica koje su izuzetno ili skoro cjelokupno stradale u zemljotresima koji su pogodili Hatay.

Sve radimo srcem, a tako je bilo i s ovom akcijom. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u akciji donacijama, informacijama ili pomažući na terenu. Presretni smo jer smo vidjeli koliko našim prijateljima iz Turske znači odlazak – rekao je za Anadoliju osnivač Udruženja Nermin Mehić.
Poslije zaprimljenih donacija na račune, PayPal i pozive na broj 17015, a koje su uplatili Crvenom polumjesecu Turske, u Udruženju su odlučili pozvati dokazane prijatelje i donatore, a potom predložiti i akciju za obred.

 

Ovaj vid pomoći smatramo nematerijalnim, jer to je ustvari bila pomoć za ranjena srca. Hvala Bogu i donatorima. To se ne može ispričati, ali se može osjetiti i vidjeti u zapisima objavljenim u proteklim danima na našoj stranici – navodi Mehić.
Na kraju je akcentirao saradnju sa priznatim bolnicama u Turske u kojima će se ubuduće posredtvom Udruženja “Zajedno za naš grad” liječiti građani Bosne i Hercegovine koji se ne mogu liječiti i izliječiti u našim bolnicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79