Građani mostarske Donje Mahale poslije dramatične noći: Bilo je užasno, jezivo i odvratno

Nakon divljačkog pohoda veće grupe „Ultrasa“, navijača HŠK Zrinjski koji su sinoć u 23.20 sati s Bulevara, odnosno, Nove gradske magistrale svoje huliganstvo započeli u Silića sokaku, u naselju Donja Mahala, gdje je potom izbio sukob i sa građanima, jutros su na svakom ćošku vidljivi tragovi nemilog incidenta koji je duboko uznemirio stanovnike Mostara.

Iako je naselje prilično očišćeno, ipak, na ulicama su i dalje vidljivi tragovi pirotehničkih sredstava koje su huligani bacali, ali i kamenica te stakla od flaša.

Stanovnici Donje Mahale s kojima smo razgovarali ne kriju svoje ogorčenje, ali i zabrinutost, međutim,

-Šta da vam kažem? Spavao sam, a probudila me vriska djece u kući. U prvi mah nisam znao šta se događa. Kao da je rat…Užasno, jezivo i odvratno. U kojem gradu živimo, a, pravo pitanje je kako su se mogli kretati za vrijeme policijskog sata? Šta radi policija i dokle će ovo ovako? Pa, evo čovjeku su kuću demolirali! Je li sada svi trebamo strahovati za svoju imovinu-ogorčen je bio jedan Mostarac.

I u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona nam je potvrđeno da je tokom incidenta u Ulici braće Đukića na jednoj kući pričinjena znatna materijalna šteta. Kako smo saznali kuća je u vlasništvu jednog sudije Općinskog suda u Mostaru, a za vrijeme naše posjete, kapija je bila zaključana.

Također, od mještana smo saznali da su on, njegova supruga i dijete doživjeli šok.

-Ovi što su to uradili ne znaju šta je rat- dobacila nam je jedna gospođa iz Đikića ulice.

I na drugim objektima su vidljiva oštećenja. Na jednoj kući su oštećena garažna vrata, a na trgovini nedaleko od Lučkog mosta su polupana stakla.

Iz MUP-a su, podsjetimo, kazali da je uhapšeno 10 osoba. Kako smo saznali, radi se o I.D. (28), M.L. (26), A.K. (22), M.M. (19), N.C. (26), J.L.M. (24), L.K. (25),D.D. (24) i R.Z. (22).

Nakon hapšenja, I.D. je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar , gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede i gdje je zadržan na liječenju, dok je M.L. lakše povrijeđen.

Također, policija je izuzela jedno vozilo, koje je nakon bježanja „Ultrasa“ ostalo na Bulevaru.

Podsjetimo, „Ultrasi“ su po istom scenariju lani u avgustu upali u Fejićevu ulicu kada je u njihovom huliganskom pohodu uništeno više automobila i objekata, dok su radnicu jedne trgovine lakše ozlijedili.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79