Građani osigurali stolice za ljude u redovima ispred COVID ambulanti

Pogoršanjem epidemiološke situacije posljednjih dana u Sarajevu porastao je i broj pacijenata koji čekaju u redu ispred COVID ambulanti. To je motiviralo građane da reaguju i pokušaju pomoći drugima u nevolji.

U redovima koji se nalaze ispred sarajevskih domova zdravlje ima i pacijenata koji pod temperaturom i iznemogli čekaju na svoj red za pregled kod ljekara, a s sobzirom da ispred COVID ambulanti nema klasičnih čekaonica sa stolicama, to predstavlja problem za pacijetne koji su sa već razvijenim simpotomima prinuđeni stajati i po nekoliko sati.

Međutim, građanima Sarajeva nije trebalo mnogo da se organiziraju i pomognu sugrađanima te im olakšaju barem čekanje na pregled kod ljekara.

Ovaj humani čin na svom Facebook profilu podijelila je Aida Feraget pozivajući sugrađane da se pridruže ukoliko su u mogućnosti.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79