Građani RS-a blokirali magistralni put: “Branimo Srpsku i kada se ne sastajemo”

Građani RS-a blokirali magistralni put: “Branimo Srpsku i kada se ne sastajemo”


 

Skup podrške institucijama Republike Srpske “Granica postoji” oko 16 časova je počeo u Modriči, na međuentitetskoj liniji razgraničenja u mjestu Skugrić.
ATV

Veličanstvenom skupu prisustvuje 2.400 građana a tu su i pojedini zvaničnici Republike Srpske.

Sa skupa je poručeno da je ovaj skup hajdučki rastanak na proljeće će se ponovo sastati, odnosno, okupljanja “Granica postoji” će se nastaviti na proljeće.

“Branimo Srpsku i kada se ne sastajemo”, jasna je poruka iz Modriče.

Odbornik SNSD-a u modričkoj Skupštini opštine Jovan Mišić rekao je ranije da će učesnici skupa otići do međuentitetske linije razgraničenja na regonalnom putu Modriča-Gradačac, gdje će na miran način izraziti nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i v.d. direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića.

“Učesnicima skupa obratiće se predstavnici boračke populacije i organizatora”, rekao je Mišić.

Skupovi podrške institucijama Republike Srpske prethodno su održani na području Mrkonjić Grada, zatim Ugljevika, Ljubinja, Jezera, Novog Goražda, Pelagićeva, Doboja, Istočnog Starog Grada, Ribnika, Foče, Oštre Luke, Vlasenie, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara i Nevesinja.

Okupljanja građana počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija u ovom gradu, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

Često su me, zadnjih dana, pitali šta znači “GRANICA POSTOJI”, da li je to pokušaj uspostavljanja granice sa Federacijom ili nešto drugo.!? Čitajući komentare građana na društvenim mrežama i raznim portalima mišljenja sam da dobar dio njih nije shvatio poentu ovih skupova.

Osjetio sam potrebu da kažem svojem mišljenje o ovim narodnim skupovima jer sam i sam učesnih istih.

Današnji skup “Granica postoji” u skugrićkom selu Ždreban (kao i svi prethodni) ima za cilj da kažemo da Srpska i srpski narod imaju granicu ispod koje se ne ide. To je granica ljudskog, moralnog i svakog drugog dostojanstva koju srpski narod nikom neće dozvoliti da bude pređena.

Modriča predstavlja svijetli primjer zajedničkog života svih njenih građana, bez obzira na vjeru, naciju, boju, klub za koji navijaju… Modriča je primjer održivog povratka, suživota i tolerancije. Mi sa svim svojim komšijama želimo da živimo, radimo, družemo se i da nam djeca rastu u boljoj i ljepšoje sredini, da ostaju ovdje… Želimo i da sa našim komšijama iz Gradačca i drugih dijelova Federacije imamo odlične odnose.

Ali isto tako želimo i moramo da poručimo da nećemo dozvoliti da nam neki stranac, potpomognut političkim sarajevom, kroji kapu, nameće odluke, sudi i presuđuje.
Hoćemo da pošaljemo jasnu poruku da naši, legalno izabrani, predstavnici imaju svoj legitimitet u očuvanju našeg nacionalnog pitanja.

Mi podržavamo Dejtonski mirovni sporazum i sve njegove anekse, uključujući i Aneks 4 (ustav BiH). Oni su ti koji, svojim nametnutim odlukama, urušavaju i Ustav i državu.
Poručujemo im da Milorad Dodik nije sam. Iza Milorada Dodika stoji narod, narod koji će koristiti sva demokratska sredstva za očuvanje Republike Srpske i naših nacionalnih interesa.

Srpski narod, sa Miloradom na čelu, ne smije i neće dozvoliti urušavanje naših istitucija, jer je to tekovina i dug koji moramo da vratimo svakom palom borcu, prema svakoj majci, djetetu, supruzi… svakom ratnom vojnom invalidu i svakom borcu iz odbrambeno-otadžbinskog rata, jer GRANICA POSTOJI!  Neka nam živi Republika Srpska i svi njeni građani na vijeke vijekova!!! – izjavio je Jovan Mišić


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija