Građani u panici nakon serije napada migranata: Ko je sljedeći!?

Javnost u Sarajevu večeras je ponovo uznemirena nakon vijesti da je na Dobrinji nožem napadnuta djevojka, te da joj je otet mobitel.

Migrant na Dobrinji nožem napao i povrijedio djevojku, oteo joj mobitel

Napadač na djevojku je migrant afroazijskog porijekla.

Ovo je samo novi u nizu napada koji su se dešavali prethodnih dana, zbog čega se među građanima sve više javlja strah od izlaska na ulicu u kvartovima koji su do jučer bili mirni i sigurni.

Podsjetimo da se i sinoć desio sličan incident, kada je policija u sarajevskom naselju Nedžarići uhapsila jednog migranta zbog prijave da je građaninu otuđio mobitel.

Sve ovo dešava se nakon što je 17. novembra migrant u naselju Otes na Ilidži brutalno ubio Jasmina Berovića iz Hadžića. Taj zločin izazvao je proteste građana koji su zatražili da počinioci budu kažnjeni te da se osigura bolja zaštita za sve građane.

Naš najbolji kikbokser i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo komentirao je za “Avaz” večerašnji napad na Dobrinji, ali i generalno pogoršanu sigurnosnu situaciju.

– Žao mi je što se ovo ponovo desilo. Država treba da stane iza svih naših građana i da se poduzmu sve potrebne mjere da se što prije sklone migranti sa naših ulica, odnosno svi oni ljudi koji nemaju nikakav identifikacioni dokument kod sebe. Ne znamo ko su oni, možda su potencijalne ubice, teroristi – kazao je Poturak.

Apelirao je na nadležne da hitno poduzmu nešto i zaštite bh. građane.

– Postavlja se logično pitanje, ko je sljedeći. Preskupo plaćamo cijenu ovakvog odnosa prema migrantima – zaključio je Poturak za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79