Gradonačelnica Karić komentirala stavove Stanivukovića: “Ja čestitam nani Fati”

Dosta pažnje izazvala današnja izjava gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića koji je komentirajući izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava i uklanjanja inat-crkve iz avlije nane Fate Orlović kazao da se u “svetinje ne dira”.

“Sve institucije Republike Srpske ćute o rušenju crkve u Кonjević Polju. Banja Luka neće!

Svetinje se čuvaju, obnavljaju i grade”, rekao je na sraman način mladi lider koji bi valjda trebao biti budućnost bh. politike.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, gostujući na N1 TV, upitana je da li će nakon ovakve izjave gradonačelnika Banja Luke ipak otići u već dogovorenu posjetu.

“Ja želim saradnju sa svim gradovima Bosne i Hercegovine. Želim povezati svaki grad sa Sarajevom. Kada je Stanivuković poslao poziv – nisam se dvoumila. Idem u Banja Luku 22. juna i imam vrlo jasan stav. Ja svoje mišljenje i stavove nosim sa sobom i ostaju nepromijenjeni. Kada je riječ o rušenju crkve u dvorištu nane Fate, mogu reći da je nana ustrajala i ja joj čestitam na hrabrosti, jer to je pravda”, izjavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Vrijedi napomenuti da je Stanivuković nedavno za portal Radiosarajevo.ba otkrio kako je došao na ideju da gradonačelnicu Sarajeva pozove u posjetu Banjoj Luci.

“Već neko vrijeme razmišljam o ovoj ideji i ovaj Bajram je lijepa prilika bila da pošaljem poruku gradonačelnici Sarajeva. Mlada je, koliko vidim iz vašeg medija i veoma popularna, ali i uspješna i želim je vidjeti u Banjoj Luci. Banja Luka je otvoren grad, a ja sam čvrsto opredijeljen da dođe do te saradnje. Mladi ljudi su preuzeli kormilo dva najveća grada BiH, a sa Benjaminom bih volio pričati o kulturi, turizmu, saradnji…”, dodao je tada Stanivuković.

S druge strane, nekoliko dana kasnije gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je odgovorila gradonačelniku Banje Luke.

“Poštovani gradonačelniče Stanivuković,

Primila sam Vaše ljubazno pismo sa čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Na tome Vam toplo zahvaljujem.

Koristim ovu priliku da i Vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banja Luci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine.

Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina.

Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem….”, navela je između ostalog gradonačelnica Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79