GRAS: Neko nam crta grafite na vozilima i time štete građanima

GRAS: Neko nam crta grafite na vozilima i time štete građanima


Danas su iz GRAS-a poslali saopćenje javnosti u kojem su rekli da će obavještavati policiju zbog šaranja njihovih vozila.

Kako su saopćili, vozila javnog gradskog prijevoza se svakodnevno uništavaju. Kao učestalim u posljednje vrijeme su istakli uništavanje reklama u tramvajima i trolejbusima.

“Nepoznate osobe ispisuju grafite preko reklama i time čine znatna oštećenja, a što osim materijalne štete za preduzeće, ima za posljedicu i štetu koju trpe sami oglašivači reklama. Direktnu štetu trpe i korisnici naših usluga, jer u tim slučajevima vozila moraju biti isključena iz saobraćaja kako bi grafiti bili uklonjeni i vozila dovedena u prvobitno stanje”, naveli su.

Naglasili su da je o svemu obaviještena policija i očekuju aktivnosti u sprečavanju ovih pojava. Oštro su osudili sve one koji rade ovakva i slična djela, jer osim pričinjene materijalne štete, kako su saopćili iz GRAS-a, dovode u pitanje i odvijanje javnog gradskog prijevoza.

Poručili su građanima da se korektno odnose prema vozilima javnog gradskog prijevoza i ne oštećuju vozila koja predstavljaju javno dobro i služe njihovim potrebama.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija