Sumnjiva smrt Enver Pajazetović: “Vozilo hitne pomoći došlo tek nakon drugog poziva i to bez medicinskog osoblja”

Sve tužniji detalji iz kobne noći kada je preminuo Enver Pajazetović: Vozilo hitne pomoći došlo tek nakon drugog poziva i to bez medicinskog osoblja

Građane Velike Kladuše nedavno je šokirala vijest o smrti 35-godišnjeg Envera Pajazetovića. Još veći je šok bio kada se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Envere preminuo zbog nemara doktorice u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Povodom svega oglasila se sestra Envera Pajazetovića koja je putem društvenih mreža najavila krivičnu prijavu protiv doktorice Amre Zulić.

Kako saznajemo, noć kada je preminuo Enver Pajazetović dva puta je pozivana Hitna pomoć, ali njihova rekacija je izostala.

Naime, prvi put kad su pozvani, nisu ni došli na lice mjesta. Prvo je došla policijska patrola Policijske stanice Velika Kladuša koja je, uvidjevši da Hitna pomoć još uvijek nije stigla, naknadno pozvala Dom zdravlja Velika Kladuša i tražila da pošalju hitnu, na šta su iz Doma zdravlja odgovorili da su uputili vozilo.

Da stvar bude gora, nakon određenog vremena na adresu je stiglo vozilo Hitne pomoći, ali bez medicinskog osoblja. Naime, na adresu je stigao samo vozač.

Podsjećamo, sestra Envera Pajazetovića je putem društvenih mreža najavila krivičnu prijavu protiv doktorice Amre Zulić. Navodno, dotična doktorica je pustila Envera na kućno liječenje s dijagnozom obične prehlade, te kao terapiju mu propisala Rhinostop. Međutim, Enver je, nakon jakih bolova koje je trpio u noći kada se vratio s Hitne, preminuo u ranim jutarnjim satima.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79