Grupa radnika iz Tešnja i Usore danas se vraća iz Izraela

Smoke and fire from the explosion of an Israeli strike rise over Gaza City, Tuesday, July 29, 2014. Israel escalated its military campaign against Hamas on Tuesday, striking symbols of the group's control in Gaza and firing tank shells that shut down the strip's only power plant in the heaviest bombardment in the fighting so far. The plant’s shutdown was bound to lead to further serious disruptions of the flow of electricity and water to Gaza’s 1.7 million people. (AP Photo/Hatem Moussa)

Prema posljednjim informacijama kojim raspolaže Ambasada BiH u Izraelu, niko od bh. državljana koji borave u toj zemlji nije povrijeđen niti poginuo u toku dosadašnjeg oružanog sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Kako saznaje Klix.ba, na sjeveru Izraela je boravila i grupa od 18 radnika s područja Usore i Tešnja, ali oni će danas napustiti Izrael i vratiti se kući s obzirom na to da situacija nije stabilna i da se svima preporučuje da izbjegavaju putovanja u tu zemlju, kao i izlazak iz nje. Ostali bh. državljani su dobro.

Vatreni sukobi između izraelske vojske i palestinskog Hamasa traju već četiri dana, a broj poginulih osoba u dosadašnjim izraelskim napadima na Pojas Gaze dostigao je 119, uključujući 31 dijete, a broj ranjenih iznosi više od 800.

Iz pojasa Gaze dolaze vijesti kako brutalno ubijaju nedužne civile, a sve je nastavak sukoba koji traju danima, a očigledno se pretvaraju u pravi rat.

Izrael je danas pokrenuo dosad najveću kampanju bombardovanja Gaze, angažirajući kopnene, zračne i pomorske snage. Izraelska vojska saopćila je da je operacija osmišljena kako bi uništila mrežu tunela koje su koristili palestinski militanti piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79