Gužve u zeničkim tržnim centrima, policija najavila kontrole u novogodišnjoj noći

Posljednji dan u 2020. godini u Zenici obilježile su gužve u saobraćaju, tržnim centrima i drugim supermarketima, a iz zeničke policije su najavili kontrolu ugostiteljskih objekata s inspektorima.

Dolazak 2021. godine građani Zenice će prema svemu sudeći provesti u kući sa članovima porodice ili rodbinom, a tome svjedoče i današnji prizori iz tržnog centra, supermarketa i gužve u saobraćaju koje od jutarnjih sati ne prestaju.

U nekoliko navrata je, kako bi regulisala saobraćaj, intervenisala i zenička policija koja je i upozorila sve građane u Zeničko-dobojskom kantonu da se pridržavaju mjera kriznih štabova s ciljem sprečavanja širenja pandemije koronavirusa.

“S ciljem kontrole poštivanja naloženih mjera, 31. decembra policijski službenici i inspektori općinskih, gradskih i kantonalnih inspekcija će na području cijelog kantona vršiti kontrolu ugostiteljskih objekata, a u slučaju kršenja naznačenih odredbi preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U tom smislu, posebno napominjemo da će biti ispražnjen i zatvoren svaki ugostiteljski objekat za koji se inspekcijskom kontrolom utvrdi da radi poslije 23 sata ili da je u njemu organizovan doček Nove godine”, kazali su iz MUP-a ZDK te dodali:

“Pored kontrole ova dva segmenta, pojačanim kontrolama u ugostiteljskim objektima bit će kontrolisano i poštivanje drugih odredbi iz naredbi Kriznog štaba, a koje se ogledaju u tome da u ugostiteljskom objektu ne smije biti prisutno više od 30 ljudi, da je obavezno nošenje maske i poštivanje distance od minimalno 2 metra. Svaki slučaj nepoštivanja naloženih mjera bit će sankcionisan.”

Pozvali su i građane, kao i vlasnike ugostiteljskih objekata da nastupajuće novogodišnje praznike dočekaju u uslovima koji ne predstavljaju kršenje naznačenih odredbi, kako ne bi bilo potrebe za intervencijom policijskih službenika i inspekcijskih službi, kao i utvrđivanjem odgovornosti i sankcionicanjem počinilaca prekršaja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79