Hadžifejzović tvrdi: Skaka Srbiji i Kini dao dozvolu za špijuniranje Sarajeva za 100.000.000 KM

Hadžifejzović tvrdi: Skaka Srbiji i Kini dao dozvolu za špijuniranje Sarajeva za 100.000.000 KM


Senad Hadžifejzović u svom Centralnom dnevniku iznio je šokantne optužbe i podatke o kako on kaže prevari stoljeća.

Teško je povjerovati, čak i pomisliti da su svi uhapšeni iz vrha SDA baš sami, samovoljno radili šta su radili, a da sistem, lider, stranka to nije znala.

Kao što je teško zaključiti, naprimjer da li je Skaka sam pokretao neke poslove ili ih je samo realizovao?

U optužnici, zvaničnoj, nema priče o kineskoj kompaniji “Huawei”. Da li će je Tužiteljstvo naknadno ubaciti ili možda već jeste – ne znamo, ali ipak, teško, gotovo nemoguće je da je Skaka sam mogao dogovarati takav posao, pedeset miliona eura… …sto miliona maraka.

Postoje papiri, prijave specijalnih timova; bilo je i istraga protiv gradonačelnika u ovom slučaju koji se može posmatrati i kroz političku, pa i međunarodnu prizmu. Priča izgleda OK – videonadzor glavnog grada, no problem je što je taj posao trebalo da odradi kineska firma “Huawei”, a protiv koje je Amerika.

Jedan od razloga je mogućnost da se preko tog sistema vrši non-stop videonadzor, pa doslovce svakog čovjeka stanovnika Sarajeva. Taj sistem prepoznaje lice i Vlada Kine ga masovno koristi u svojim gradovima. Tako, ako neko odluči da prati bilo koga, pratit će ga do spavaće sobe.

Problem više u tom sistemu je što bi se on održavao, servisirao preko Banje Luke i Beograda do Kine. Taj veliki brat – Big Brother je OK sistem za sigurnost, u redu da se nadziru kriminalci, uprate pljačke, ali ko garantuje da se ne bi koristio i kao špijunski sistem, sistem nadzora, prikupljanja informacija naprimjer o političarima, novinarima, opozicijom – svakom ko smeta vlastima.

Dokle je istraga u ovom slučaju; da li će slučaj biti uvršten u optužnicu, šta je do sada otkriveno i šta piše u nekim važnim papirima…?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija