Hadžifejzović: “Pogledajte kako je hobotnica SDA otela GIKIL!”

Hadžifejzović: “Pogledajte kako je hobotnica SDA otela GIKIL!”


Nakon što je postalo poznato da Pramod Mittal pokreće stotine miliona dolara vrijedan arbitražni spor protiv Bosne i Hercegovine, raspetljavaju se novi detalji priče oko lukavičkog GIKIL-a.

Poznato je da je Mittal bio većinski vlasnik ove kompanije, odnosno 51 posto, dok je Vlada TK preko svoje kompanije KHK držala preostalih 49 posto kapitala. Tako je i dan danas u sudskom registru.

Mittal je ‘protjeran’, mjesto zauzeli kadrovi SDA

Mittal je faktički ‘protjeran’ iz kompanije. Protiv njega je pokrenut krivični postupak 2019 godine, a Uprava GIKIL-a nije dozvolila da imenuje svoju zamjenu na mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

Uprava GIKIL-a, odnosno preostali bosanski članovi te krnje uprave, odlučili su 20. januara 2020. isključiti GSHL iz upravljanja, iako je Uprava niži organ od Nadzornog odbora.

Takvu odluku nikada nisu uspjeli registrovati. Mittal je zbog navodnih malverzacija odlučio tužiti državu BiH, o čemu smo detaljno već pisali.

No, sad cure novi detalji poslovne drame koja ima elemente političke korupcije i manipulacije.

Indijskog biznismena Mittala protjerali kako bi postavili SDA članove u GIKIL

Kako lokalna vlast može državu koštati glave. Evo vam najdrastičniji primjer. Još jednom GIKIL. Ekskluzivni dokumenti, dokazi o potezima Vlade Tuzlanskog kantona. No, ovo nije samo do politike; ovdje su prste umiješali i Sud i Tužilaštvo TK.

Ekskluzivno, slučaj GIKIL: BiH zbog hobotnice SDA u TK može platiti ceh od nekoliko milijardi dolara!

U kojoj mjeri, koliko, za koga, po čijoj naredbi – utvrdit će i međunarodni sudovi i to arbitražom. Podsjećamo, Pramod Mittal je pokrenuo arbitražu protiv države BiH, jer nije zaštitila stranog državljanina i njegove investicije, a morala je prema sporazumu BiH i Indije. BiH bi zbog hobotnice SDA u TK mogla platiti ceh od nekoliko milijardi dolara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija