Hamed Lukomirak (51) je hospitaliziran: Operacija trajala više sati. Doktori se i dalje bore

Hamed Lukomirak (51) je hospitaliziran: Operacija trajala više sati. Doktori se i dalje bore


Nakon višesatnog složenog operativnog zahvata, Hamed Lukomirak (51) je hospitaliziran na Klinici za ortopediju Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

Kako nam je rečeno iz ove bolnice, on je zadobio teške tjelesne ozljede, koje su, trenutno, opasne po život.

Podsjetimo, po prijemu u Opću bolnicu Konjic utvrđeno je da je Lukomirak zadobio prostrijelne rane na obje noge u predjelu potkoljenice i natkoljenice s frakturom kosti.

Također, zadobio je ustrijelnu ranu lijeve ruke, dok je u predjelu glave zadobio više posjekotina.

“Prije tri dana darovao krv za spasi tuđi život, a od jutros se prikuplja krv za njegov spas”

 

Armin Variščić (34) i njegov otac Ademir (64) lišeni su slobode nakon što su sinoć nešto prije ponoći u konjičkom naselju Kolonija, pucnjima iz vatrenog oružja, ali i drvenim predmetom teško ozlijedili Hameda Lukomiraka (51).

Ovom događaju koji je uznemirio Konjičane prethodio je verbalni, ali i fizički sukob između Lukomiraka i mlađeg Variščića, a svojevrsne razmirice između njih, navodno, traju godinama.

“Prije tri dana Hamed je darovao svoju krv za spasi tuđi život, a od jutros prijatelji prikuplja krv za njegov spas” – saznaje portal Crna-Hronika.

Armin Variščić Škico ranio Hameda Lukomiraka sa 10 metaka: “Doktori se dive kako je preživio”

Čuli se jauci

U jednom trenutku Variščić je , kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, utekao do kuće u Koloniji, gdje je zgrabio pištolj, a u tom pohodu mu se pridružio otac koji je ponio drvenu palicu, tzv. držalicu, nakon čega su zajedno nasrnuli na Lukomiraka.

Policiji je anonimno prijavljeno da se u ulici Kolonija čuje pucnjava i ali i uznemirujući jauci nepoznate muške osobe.

Na lice mjesta odmah je upućeno više patrola koji su mlađeg Varaščića zatekli s pištoljem u ruci, a njegovog oca s palicom, dok je na zemlji sav krvav jaukao Lukomirak.

Kriminalistička obrada u toku

Policija je odmah uhapsila Variščiće, a Lukomirak je kolima Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu Konjic gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede.

Riječ je o prostrijelnim ranama na obje noge u predjelu potkoljenice i natkoljenice s frakturom kosti. Lukomirak je, također, zadobio ustrijelnu ranu lijeve ruke, dok je u predjelu glave zadobio više posjekotina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Zbog težine povreda odmah je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

U toku je kriminalistička obrada te se pod nadzorom dežurne kantonalne tužiteljice Odjeljenja Tužilaštva HNK u Konjicu provodi istraga.
“Otac je ispao heroj”

Podsjećamo, ranjen je nekadašnji pripadnik Diverzantskog odreda Akrepi iz Konjic Hamed Lukomirak Pijevac u kojeg je ispaljeno više od 10 metaka.

Njegov sin, Bilal Lukomirak je u potresnoj ispovijesti za portal “Avaza” istakao da su prvo ispaljena tri metka na njega i brata, te da je otac stao ispred njih kako bi ih zaštitio. Na njega je pucao Armin Variščić Škico.

– Stao je u zaštitu djece i išao na pištolj. Otac je ispao heroj. Narkoman je nas napao, ne znam zašto – ispričao je Bilal Lukomirak za portal “Avaza”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija