Haos na suđenju za mafijašku likvidaciju Meše Ramića: Inspektor FUP-a svjedočio, prisutni koji su došli podržati porodicu Ramić počeli su negodovati

U nastavku suđenja Amelu Jašareviću, optuženom za mafijašku likvidaciju Mehmeda Ramića 12. decembra 2021. godine u sarajevskom naselju Pofalići, u petak su u Kantonalnom sudu Sarajevo saslušani trojica policajaca i vještakinja.

Bura među brojnom publikom, koja je pretres pratila na ekranu u posebnoj prostoriji ispred sudnice, uslijedila je tokom svjedočenja inspektora Federalne uprave policije (FUP) Anela Brulića, koji je govorio o tome šta su mu komšije Ramića pričale o mogućem motivu likvidacije. Inspektor je bio na pretresu u kući Zulfe Ramića, a onda su ga, kako je rekao, komšije zvale i dale informacije, o kojima je sačinio službenu zabilješku, javlja Avaz.

Svjedok je kazao da je, prema tim informacijama, jedan od razloga i motiva zbog kojeg je Amel Jašarević likvidirao Mehmeda Ramića taj što je Ramić u više navrata zaustavljao Ajdina (Ajdin Tabaković, op. a), koji je prodavao drogu Adela Kabaša. Kazao je da je Ramić Ajdinu otimao nekad novac, a nekad drogu, zavisi od toga šta je Ajdin u tom trenutku imao kod sebe.

Nejasno je šta je svjedok dalje izjavio, jer je majka Mehmeda Ramića u tom trenutku ustala, obratila se novinarima i glasno povikala: „Napišite da svjedok laže.“ Nije se mogla smiriti te je na svaku izgovorenu riječ svjedoka ponavljala da laže, da bi na kraju, ogorčena, napustila prostoriju. I ostali prisutni, koji su došli da podrže porodicu Ramić, počeli su glasno negodovati zbog svjedočenja inspektora te se zbog toga nije ni moglo dobro čuti šta je svjedok dalje pričao.

Haos u ovoj prostoriji nije poremetio pretres u sudnici pa su se prisutni nakratko smirili da čuju šta je svjedoka pitao optuženi Edvin Imamović, koji se u ovom predmetu, zajedno s Igorom Zukom, sumnjiči za pomaganje počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Imamović je pitao svjedoka zna li da Nihad Bjelak prodaje drogu i da je trenutno u bijegu, na šta je inspektor kazao da mu to nije poznato.

U petak su saslušani i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Adnan Džino i Adis Prašović, koji je bio na uviđaju na Pofalićima. Prašović je rekao da je u jednom vozilu bilo tijelo te da su u vozilu i oko njega pronađene čahure od vatrenog oružja. Potvrdio je da su u oba vozila pronađeni pištolji. On je, također, potvrdio da je u stanu na Dolac-Malti, koji je koristio Amel Jašarević, pronađena veća količina oružja i droge.

Vještakinja Iva Trezner analizirala je supstance oduzete u stanu na Dolac-Malti. Utvrdila je da se radilo o 4,57 kilograma kanabisa i 9,9 kilograma amfetamina. Tragovi kokaina nađeni su u supstanci težine od 11,8 grama.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79