Haos oko kontejnera: Parkirana vozila blokiraju prikupljanje smeća na Dobrinji

U posljednje vrijeme, stanovnici naselja Dobrinja suočavaju se sa sve većim problemom oko odlaganja smeća zbog parkiranih vozila koja blokiraju pristup kontejnerima. Ovaj problem nije samo neprijatan za oči već predstavlja i ozbiljnu prepreku za redovno prikupljanje smeća, piše Crna hronika.

Šetajući ulicama Dobrinje, građani su suočeni s prizorom koji nadmašuje svaku razumnu granicu: smeće je razbacano pored kontejnera, praveći neugodan i nezdrav prizor. Ovaj prizor ne samo da narušava estetiku grada, već predstavlja i ozbiljan zdravstveni rizik za građane.

Neki od građana iznose svoje frustracije. “Ovo je sramota za našu zajednicu. Nema se gdje proći od auta i baciti smeće, a kontejneri znaju danima biti puni”, izjavio je jedan od stanovnika Dobrinje.

Parkirana vozila, često su ostavljena na nepropisnim mjestima.

Stanovnici Dobrinje se sve češće žale na ovaj problem, ističući da je postalo gotovo nemoguće pristupiti kontejnerima kako bi odlagali smeće.

Osim toga, ova situacija dovodi do toga da se smeće gomila oko kontejnera.

Građanima jedino preostaje da prijavljuju slučajeve nepropisnog parkiranja nadležnim organima kako bi se ovaj problem riješio i omogućio normalan protok čišćenja i odlaganja smeća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79