Haos usljed nevremena: Fekalne vode teku ulicama Goražda i Visokog

Jako nevrijeme koje je večeras zahvatilo Goražde, pored osvježenja, donijelo je i probleme stanovnicima ovog grada.

Centar grada je poplavljen, a pored bujičnih voda, izlila se i kanalizacija, jer šahtovi nisu mogli primiti tolike količine vode odjednom.

Najveću štetu pretrpjeli su vlasnici radnji u ulici Kulina bana, koja je potpuno pod vodom. Na terenu su vatrogasci, Civilna zaštita i policija.

Ulica Kulina bana je nedavno rekonstruisana, zbog čega su vlasnici poplavljenih radnji posebno ogorčeni.

Nevrijeme je donijelo probleme i građanima Visokog, gdje je došlo do izlijevanja fekalnih voda na tek asfaltiranu ulicu Mladih Muslimana, prenosi visoko.co.ba.

I možda to i ne bi bilo ništa čudno da se to nije desilo samo tri dana od završetka višemjesečnih radova na asfaltiranju, koji su koštali više stotina hiljada KM, i tek nekoliko sati nakon što su gradske vlasti hvalospjevno otkrile kako su “riješile problem stanovnika ulice Mladih Muslimana star 50 godina.”

Puno je ulica koje tokom nevremena imaju slične probleme, ali kada se to desi u tek renoviranoj u kojoj je, prema tvrdnjama lokalne vlasti, rekonstruirana fekalna kanalizaciona mreža, te izgrađen novi oborinski kolektor, nakon čega je ulica i asfaltirana, takva pojava postaje eklatantan primjer na koji način se provode projekti u Visokom.

Stanovnici ove ulice, koji su željeli ostati anonimni, a koji se se javili portalu visoko.co.ba, kazali su da nikada fekalne vode nisu tekle ulicom Mladih Muslimana, sve do sada, iako je ranije bilo i većih i obilnijih padavina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments