Hapšenja u Sarajevu: Četiri mladića uhvaćena sa marihuanom

Police car with flash lights on the street at night

Sarajevska policija je izvršila hapšenje četvorice mladića zbog sumnje da su posjedovali i omogućavali uživanje opojnih droga. Akcija je provedena u sarajevskoj općini Centar, a zaplijenjeni su paketići marihuane.

Prema informacijama koje je saopćilo Odjeljenje za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), hapšenje je izvršeno 9. augusta u 17:00 sati u ulici Dejzina Bikića. Uhapšeni su R. Š. (19), R. L. (27) i K. H. (28), svi iz Sarajeva.

Tokom pretresa, kod svakog od uhapšenih pronađen je po jedan paketić marihuane. Prema sumnjama policije, osumnjičeni su bili u posjedu ove opojne droge i omogućavali njeno uživanje.

Nakon hapšenja, obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Osumnjičeni su prošli kroz kriminalističku obradu i potom su pušteni iz policijskih prostorija.

Isti dan, u 20:45 sati, pripadnici Policijske uprave Ilijaš uhapsili su B. A. (23), koji je iz Sarajeva, a nastanjen je u Brezi. Prilikom pretresa kod njega je također pronađen paketić marihuane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79