Optužnica podignuta u Brčkom: Prijateljima davao heroin, jedan je preminuo

Optužnica podignuta u Brčkom: Prijateljima davao heroin, jedan je preminuo


Tužilaštvo Brčko distrikta BiH je podiglo optužnicu protiv Dalibora Mrkonjića (40) zbog ozbiljnih sumnji da je pružao heroin trećim osobama, što je imalo tragične posljedice i rezultiralo smrtnim ishodom jedne osobe.

Optužnica, koja je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, tereti Mrkonjića za krivično djelo omogućavanja uživanja opojnih droga, s naročito teškim posljedicama, prema saopćenju iz Tužilaštva Distrikta.

Prema navodima optužnice, 10. marta ove godine, u porodičnom stanu u Brčkom, Mrkonjić je pozvao dvije osobe i omogućio im da konzumiraju opojnu drogu heroin, svjestan rizika i ozbiljnih posljedica koje takvo konzumiranje može izazvati po zdravlje.

Nažalost, jedna od osoba koje su koristile heroin, B. B. iz Šamca, preminula je zbog prekomjernog konzumiranja ove opojne droge. Optužnica navodi da je droga žrtvi ubrizgavana intravenozno i kroz disajne puteve, što je rezultiralo teškim oštećenjem svih tkiva i organa.

Nakon što se zdravstveno stanje žrtve naglo pogoršalo i rezultiralo smrtnim ishodom, optuženi Mrkonjić i drugi konzument napustili su stan, ne pozivajući ni hitnu pomoć ni policiju, prema navodima iz tužbe.

Osnovni sud je potvrdio optužnicu, a Mrkonjić je optužen za krivično djelo omogućavanja uživanja opojnih droga, koje je imalo izuzetno ozbiljne posljedice. Prema zakonu Distrikta, za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija