Hasan Nuhanović odbrusio botovima: Ne koristite moje ime za prepucavanja, ja lajem kada ja hoću

Svjedok genocida u Srebrenici Hasan Nuhanović oglasio se na društvenim mrežama nakon što se njegovo ime, ničim izazvano, počelo spominjati u javnosti u vezi s temom s kojom nema veze.

Oni koji se ne slažu sa bh. rediteljicom Jasmilom Žbanić i njenim tvrdnjama počeli su sumnjati kako je na neprikladan način promijenila životnu priču Hasana Nuhanovića dok je pripremala scenarij za film “Quo vadis, Aida?”.

– Moje ime su ovih dana pojedinci vadili iz prašnjave fioke i prikačili ga u ružan kontekst prepucavanja, botovanja, vrijeđanja, a u vezi sa temama osjetljivim i bolnim za onaj normalni dio bosanskohercegovačkog društva.

Ja nisam cuko kojeg drže u kućici pa ga po potrebi pozovu da zalaje.

Ja znam i lajati, ali vodim računa da to bude smisleno, argumentovano i sa važnim razlogom. Ja lajem kada ja hoću a ne kada me “vi” pozovete da zalajem.

Ne vadite bez moje dozvole moje ime iz fioke sa muzejskim relikvijama – ono kada me u medijima predstave kao “živi svjedok genocida” valjda nasuprot “mrtvom” svjedoku, gdje bi i “mrtvi” i “živi” svjedoci trebali da svjedoče samo kada “vama” treba i onda kada ih “vi” pozovete da svjedoče – napisao je Nuhanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79