HDZ-ov Mladen Bošković se derao na novinarku: Pitala ga o Vukoji kao jedinom kandidatu za sudiju Ustavnog suda BiH

Nakon što je politička koalicija Trojka izglasala Marina Vukoju kao jedinog kandidata za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dogodio se incident koji je izazvao osudu javnosti.

Naime, HDZ-ov zastupnik Mladen Bošković je glasno reagirao na novinarku koja je postavila logično pitanje u vezi s ovim izborom.

Incident se desio tokom pres konferencije na kojoj je javnosti predstavljeno donošenje odluke.

Novinarka je upitala Boškovića o razlozima zbog kojih je Vukoja izabran kao jedini kandidat, implicirajući mogućnost političkih pritisaka ili nepravilnosti u procesu izbora.

Bošković je reagirao burno, povisivši ton i samo odšetao od novinara.

Mladen Bošković je vikao: “PUSTITE ME DA ZAVRŠIM,” a zatim okrenuo leđa i rekao: “Doviđenja.”

Ovaj događaj izazvao je buru reakcija na društvenim mrežama i među građanima, koji su osudili Boškovićevu reakciju kao neprimjerenu i nepristojnu.

Mnogi su istaknuli da je postavljanje pitanja novinara legitimno pravo i dužnost u demokratskom društvu, te da političari moraju biti spremni odgovarati na pitanja koja su od interesa za javnost.

Osim toga, postavilo se i pitanje transparentnosti i objektivnosti u izboru sudija Ustavnog suda, što je ključna institucija za očuvanje vladavine prava u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79