HDZ-ovac zatražio veće naknade za prijevoz i topli obrok u institucijama BiH. Želi ‘poboljšati materijalni status’ uposlenika

Tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zastupnik HDZ-a Mijo Matanović zatražio da se poveća naknada za prijevoz i topli obrok zaposlenicima u institucijama BiH.

“Predlažem dopunu dnvenog reda 29. sjednice ispred kluba HDZ-HNS. A ona je inicijativa o usklađivanju troškova prijevoza i toplog obroka uposlenika u institucijama BiH kojom zadužujemo Vijeće ministara da u roku od 30 dana od usvajanja ove incijative utvrdi visinu naknade za prijevoz i uskladi s prosječnim povećanjem cijene litre goriva u posljednih godinu te visinu naknade uposlenih za ishranu tokom rada sa 8 KM na 12 KM za svaki dan provoden na radu”, rekao je Matanović.

Obrazložio je to povećanjem cijena.

“Promatrajući statističke podatke u BiH dolazi do rasta cijena. Da je to tako potvrđuje mjesečna stopa rasta inflacije.

Opći porast cijena smanjuju realno raspoloživi dohodak uposlenika. Ovim bi ublažili negativne efekte i poboljšao bi se materijalni status uposlenika”, smatra Matanović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79