Helez: Naredit ću inspektoratu da ispita slučaj kupovine glasova vojnika OS BiH za SNSD

Helez: Naredit ću inspektoratu da ispita slučaj kupovine glasova vojnika OS BiH za SNSD


Srpska demokratska stranka (SDS) objavila je jučer audiosnimak razgovora gdje, tvrde, vojnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Milan Ruduljić “po vlastitom priznanju po nalogu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Кošarca (SNSD) kupuje glasove za SNSD-ovog kandidata nudeći radna mjesta”.

Ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza smo pitali šta će poduzeti po ovom pitanju.

– Naredit ću inspektoratu da ispita slučaj i ukoliko se ispostavi da je tačno, da je to radio pripadnik Oružanih snaga, poduzet ćemo mjere i radnje u skladu sa zakonima ove države – odgovorio je kratko Helez za Faktor.

(AUDIO) Vojnik Oružanih snaga BiH po nalogu Staše Košarca kupuje glasove za SNSD!

Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH između ostalog je profesionalnim vojnim licima zabranjeno političko organiziranje.

– Lica na službi u Oružanim snagama odgovaraju za krivična djela po odredbama krivičnog zakona. Krivična odgovornost ne isključuje disciplinsku odgovornost lica na službi u Oružanim snagama ako djelo predstavlja i kršenje vojne discipline. Oslobađanje od krivične odgovornosti ne podrazumijeva i oslabađanje od disciplinske odgovornosti – dio je ovog zakona.

Kupovina glasova je krivično djelo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija