Helez pokazao pencilin za “razdruživanje”: Objavio snimak sa dronom

Foto: Facebook

Zukan Helez, zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar odbrane, objavio je snimak drona uz snažnu poruku povodom najava o “mirnom razdruživanju” iz entiteta Republika Srpska.

Helez je snimak objavio na društvenim mrežama, a najvjerovatnije se radi o dronu koji je ranije najavljivao.

Uz video snimak drona, Helez je poslao jasnu poruku onima koji zagovaraju ideju “mirnog razdruživanja” Bosne i Hercegovine. “Najbolji penicilin za ‘razdruživanje’, a pri tom domaće. Neka vječno sija naša domovina, Bosna i Hercegovina,” poručio je Helez, naglašavajući svoju odlučnost u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje.

Ova izjava dolazi kao odgovor na sve učestalije poruke iz entiteta Republika Srpska o mogućnosti mirnog razdvajanja od Bosne i Hercegovine.

Snimak drona, simbolično nazvanog “penicilin”, dodatno je pojačao Helezovu poruku, ističući važnost modernih tehnologija i domaće proizvodnje u jačanju odbrambenih kapaciteta Bosne i Hercegovine.

Reakcije na ovu objavu bile su različite, ali većina komentara na društvenim mrežama podržava Helezovu odlučnost i patriotizam.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79