Foto: Facebook
Helikopter Oružanih snaga BiH stiže u Žepče: Požar prijeti naseljima, stanovnici u pripravnosti

Helikopter Oružanih snaga BiH stiže u Žepče: Požar prijeti naseljima, stanovnici u pripravnosti


Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odobrilo je upotrebu helikoptera Oružanih snaga za gašenje požara koji se širi u blizini Žepča.

Ministar odbrane, Zukan Helez, potpisao je naređenje, i helikopter će uskoro stići u Željezno Polje kako bi pomogao u borbi protiv vatrene stihije.

Ovu informaciju je podijelio Elvis Botić, vijećnik u Općinskom vijeću Žepče, izražavajući zahvalnost ministru Helezu na brzoj reakciji.

“Hvala ti u ime svakog građanina i svakog stanovnika općine Žepče! Zahtjev na stolu ministra nije se zadržao ni minute,” naveo je Botić.

Stanovnici Željeznog Polja proveli su besanu noć zajedno s vatrogascima, boreći se protiv požara koji je ozbiljno zaprijetio naseljima Brižje i Prlesa. Zahvaljujući velikim naporima gasitelja, vatra je spriječena da dođe do kuća, ali opasnost i dalje traje.

Iz mjesne zajednice Željezno Polje ovog jutra je upućen apel mještanima da se ne približavaju požarištu zbog nepristupačnog terena, upozoravajući na ozbiljnost situacije koja zahtijeva dodatnu opreznost.

Helikopterska podrška dolazi u ključnom trenutku, dok se borba protiv požara nastavlja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija