Hercegovci se obratili Vladi Hrvatske: Mole da ih izuzmu od samoizolacije

Stanovnici devet općina i gradova iz Dalmacije i Hercegovine započeli su s potpisivanjem online peticije kojom od institucija Republike Hrvatske za sebe traže izuzeće u slučaju da se ponovno uvede dvosedmična samoizolacija za stanovnike BiH zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusa.

Online peticiju koja će biti upućena hrvatskoj Vladi i Kriznom stožeru te Vladi Zapadnohercegovačkog kantona i Civilnoj zaštiti tog kantona, potpisalo je već 1.300 osoba.

Hrvatska razmatra zatvaranje granica sa BiH i Srbijom, odluka je već na stolu

Peticiju su potaknuli mještani općina i gradova Vrgorca, Imotskog, Metkovića, Ploča i Opuzena u Hrvatskoj te Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH. Oni apeliraju da se stanovnike ovih općina i gradova izostave od eventualnog uvođenja samoizolacije.

“Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH”, stoji u online peticiji.

Pri tome se pojašnjava kako je ovim općinama iznimno dobra epidemiološka situacija, navodeći da o tome postoje jasni podaci. U Zapadnohercegovačkom kantonu je u zadnjih mjesec zabilježeno devet slučajeva zaraze, od kojih je jedan bio uvoz iz Republike Hrvatske, piše Index.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79