Heroin vrijedan 56 miliona eura sakrili u banane

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori je, 1. decembra ove godine, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.V., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 743 kilograma opojne droge kokain, koja je otkrivena i privremeno oduzeta u augustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

U avgustu 2020. godine pronađeno je oko 56 miliona eura vrijednog kokaina koji je bio skriven u pošiljci banana. Tom prilikom, uhapšen je 29-godišnji muškarac iz Haga. Morski kontejner koji je korišćen za otpremu voća nalazio se na brodu koji je otplovio iz Ekvadora, a potom je stigao u luku Roterdam 4. avgusta.

Pregledan je na dan kada je stigao.

Istražitelji iz kontrole tereta u Roterdamu pronašli su tada 743 kilograma kokaina u kontejneru po njegovom dolasku, a drogu su uništili istražitelji.

Mediji su tada pisali da nije jasno zašto je taj čovek iz Haga uhapšen, niti kako su ga istražitelji uhvatili.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79