Heroina mjeseca: Domaćica koja je počupala kablove na ustaškom skupu

U mjestu Dugo Selo okupili su se hrvatski desničari uz postojeću ikongorafiju i zastave paravojne formacije HOS.

Jedna žena sa viklerima na glavi, iznervirana prisustvom desničara, izašla je ispred zgrade, gde se skup održavao, u namjeri da ga prekine.

Kako navode mediji, žena je vidno iznervirana vikala “ustaše” i napadala grupu oko razglasa, a zatim vrijeđala i policiju.

Dragan Bursać je na svom Facebook profilu dao podršku “ženi iz susjedstva”:

– Njeno ime i prezime ne znamo. Ona nije internet ili rijaliti zvijezda. Nije lice sa bilborda niti kakvog skupog magazina. Nije članica upravnih odbora ili predsjedništva neke stranke. Nije uhljeb, niti tajkun.

Ona je doslovno žena iz susjedstva sa viklerima u kosi, domaćica koja prehranjuje obitelj i koju ste svi ovakvu ili sličnu vidjeli bezbroj puta. Ona je tu sa nama, jedna od nas.

Ali ona je nešto posebno.

Ona je juče sama samcata, iznervirana upala na ustaški skup u Dugom Selu kod Zagreba počupala kablove sa ozvučenjem i krenula da otme rulji ustašku zastavu.

E ona, bezimena ima ime. Zove se HEROINA, zove se ANTIFAŠISTA, zove se MAJKA HRABROST i treba nam biti doživotni uzor. Tako se to radi uvijek i stalno.

Bravo sjajna ženo!!!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79